Informatie over haarstructuur


All(a)round Hairstyling


Verschillende soorten haarstructuren

De haar structuur kun je meten wanneer je de doorsnede van een haar meet. Professionals classificeren de structuur door er een label aan te plakken "slecht van kwaliteit", "dik", "dun" of "medium" oftewel bandhaar.

Haar dat niet gezond is heeft de grootste doorsnede aangezien de haarschacht beschadigd is en dun haar heeft de kleinste doorsnede. Een medium structuur, beschikt over een tussenmaat, dit wordt als normaal beschouwd en er wordt dan vaak geen speciale aandacht op gevestigd wat betreft het gebruik van chemische behandelingen. Ruw haar is sterker dit komt duidelijk door de dichtheid ervan. Maar het kan erg moeilijk zijn om er iets mee te doen. Kleuringen kunnen niet altijd goed pakken, ditzelfde geldt voor permanent en gladstrijken. Voor fijn, dun haar geldt het tegenovergestelde, het werkt gemakkelijk mee en kan vaak goed tegen de chemicaliŰn.

Haarstructuur varieert van mens tot mens en kan zelfs op aparte delen van een hoofd verschillen. Misschien heb je boven op wat kroezig haar en in je nek dun haar. Ras en afkomst maakt niets uit wanneer we over structuur praten. Kroes, medium en dun haar kun je bij alle rassen en etnische groepen tegenkomen.

Je hebt verschillende soorten haarstructuren:

  • Stijl haar
  • Golvend haar
  • Krullend haar
  • Kroes haar


Als men stijl haar heeft kan ze krullen maken door met een watergolf, krultang of stijltang te krullen. Als men krullend haar heeft kan men het met de stijltang pluk voor pluk strijken het haar weer stijlen en stijl en recht maken.


Alle kappersservice aan huis  Sandra  Alle kappersservice aan huis
+++  Allround haarstyliste  +++


Werkgebied van thuiskapster076.nl: Etten-leur, Breda, Rucphen, Zundert...