Haarmasker


All(a)round Hairstyling


Haarmaskers, wat zijn het en hoe gebruik je deze haarproducten?

Intensievere voeding dan een eenvoudige haarconditioner

Haarmaskertjes bestaan vaak uit een creme-achtig goedje, soms is het meer een soort van olie. Het voedt je haar intensief en is een weldaad voor haar dat dof is, beschadigd en droog. Uw haar heeft het vaak zwaar te verduren: wind, regen, kou in de winter en UV-stralen, zout zeewater, chloor in de zomer. Daarom is een haarmaskertje om zijn tijd wel fijn voor het haar. Veel mensen verwarren haarmaskers met conditioner, het verschil is dat haarmaskers veel intensiever voeden.


Hoe moet een haarmasker worden aangebracht?

  • Haarmaskers worden over het algemeen aangebracht op handdoekdroog haar, maar kan ook in nat haar. Dit betekent niet dat het haar moet worden drooggewreven of iets.U pakt uw haar in een droge of natte handdoek in, laat het 10 minuten zitten en klaar is het handdoekdroge haar.
  • Dan verdeelt u wat creme over beide handen en smeert het in uw haar, het liefst zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid. Zo masseert u het masker in uw hele haar en over uw gehele hoofdhuid.
  • Pak uw haar in met aluminiumfolie en een handdoek.
  • Laat het rond de 10 minuutjes intrekken.
  • Spoel het zorgvuldig weer uit.


Let op wat u koopt en lees de gebruiksaanwijzing

Kies een haarmasker die bij uw haartype past. Bovenstaande beschrijving geldt in principe voor de meeste haarmasker-producten, maar bij bepaalde soorten maskers wijkt men hiervan af. Het is daarom belangrijk dat u de gebruiksaanwijzing wel vooraf even leest.


Alle kappersservice aan huis  Sandra  Alle kappersservice aan huis
  Allround haarstyliste  


Werkgebied van thuiskapster076.nl: Etten-leur, Breda, Rucphen, Zundert...